Search

Blog

Codis QR per tenir la carta amb idiomes

Prova d'escanejar aquest codi QR!

Sabeu què és un codi QR? Si sou clients habituals del restaurant Brassa d’Or sabreu que les nostres dues cartes, la de la zona del menjador d’esmorzars i menú, i la del menjador a la carta contenen uns dibuixets com els que acompanyen aquest text. Són codis de barres bidimensionals que es diuen codis QR, i permeten ser escanejats amb un telèfon mòbil per veure la carta traduïda a l’anglès, el francès i l’alemany.

Anem per parts. Un codi QR (Quick Response Barcode) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional. Fou creat per la companyia japonesa Denso-Wave el 1994 (Wikipèdia) i s’utilitzaren per identificar amb un codi articles en una fàbrica de cotxes. El motiu que una tecnologia creada el segle passat estigui vivint un auge espectacular al nostre país i a tot Europa avui dia és principalment l’augment de les vendes i l’ús dels telèfons mòbils intel·ligents (smartphones), que ja representen més del 40% dels mòbils de l’Estat espanyol. I és que per poder escanejar els codis QR i esbrinar que s’hi amaga darrere, és imprescindible disposar d’un smartphone amb una càmera d’almenys 2 megapíxels, cosa de la qual avui ja disposem molts usuaris.

Com puc escanejar els codis de les cartes de Brassa d’Or? Doncs t’hauràs de baixar una aplicació per llegir codis de barres (com per exemple la de iNigma, disponible per Android, iPhone i Blackberry, tot i que n’hi ha moltes més també gratuïtes), i des d’aquesta llegir el codi amb el teu mòbil, com si es tractés d’un lector de codis de barres. De seguida veuràs el contingut traduït a l’idioma que hagis seleccionat. Elegant, senzill, pràctic i efectiu.

Sorry, the comment form is closed at this time.